MENU
Vyberte dátum
Vyberte izby a počet hostí

Letná inšpirácia z cukrárne Hotela Devín****

Jemné cesto, lahodná plnka a osviežujúce ovocie – takto by mohol vyzerať pravý letný dezert. A preto si naša šéfcukrárka Katka Lešková pre vás vymyslela letné osvieženie v hriešne dobrej kombinácií jahôd a čokolády.

Tak, ako ste sa už dozvedeli v rozhovore s našou Katkou, veľmi rada tvorí vlastné recepty. Keď uvažovala nad letným dezertom spomenula si na detstvo v babkinej záhrade, kde rástlo kopec jahôd. Bola od nich umazaná až po uši a vychutnávala si ich šťavnatú chuť v prostredí, ktoré milovala. O jahodách s cukrom už asi ani nemusíme hovoriť – bol to dezert krásneho detstva mnohých z nás 🙂 A tak v nej skrsla myšlienka, že vás na chvíľku prenesie do detstkých čias. Ďalšou podmienkou bol jednoduchý recept, ktorý si môžeme jednoducho pripraviť doma tak, ako jahody s cukrom 🙂

Na prípravu budete potrebovať:

Korpus:

  • 200g horkej čokolády
  • 90g masla
  • 5 vajec
  • 40g cukru
  • 60g mandlovej múky

Čokoládová pena:

  • 400g horkej čokolády
  • 400 ml 33% smotany (na ganage)
  • 450ml 33% zachladenej smotany

Na dozdobenie:

  • drobné ovocie, čokoládové guličky, mätu…

Korpus si pripravíme nasledovne:

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Kým nám bude čokoláda chladnúť, tak oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka spolu s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme k nim roztopenú čokoládu. Z bielkov si vyšľaháme sneh a jemne ho zapracujeme do zmesi zo žĺtkov a čokolády. Pripravené cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 17 minút na 180 °C.

Následne si pripravíme čokoládovú penu:

Smotanu (400ml) si necháme zovrieť a prelejeme ňou čokoládu. Po chvíli sa čokoláda rozpustí a vznikne nám ganage. Vychladnutú ganage zmiešame so zachladenou šľahačkovou smotanou a vyšľaháme do tuha.

 

 

 

 

 

Z vychladnutého korpusu si vykrojíme krúžky, ktoré povkladáme do okrúhlych formičiek. Kraje obložíme jahodami, ktoré sme si pred tým rozrezali na polovicu.

 

 

 

 

 

Takto pripravené formičky naplníme čokoládovou penou do plna a uhladíme. Dezert dáme stuhnúť do chladničky a pred podávaním ho dozdobíme čerstvým ovocím alebo prelejeme čokoládou. Fantázií sa medze naozaj nekladú 🙂

Katka Lešková a tím Hotela Devín vám želajú dobrú chuť. 

Budeme sa veľmi tešiť ak sa s nami podelíte o to, ako sa vám dezert podaril. Neváhajte nám zaslať fotografiu na email marketing@hoteldevin.sk alebo nás označte na instagrame  #cafedevin1954.