Krémeš á la Devín

Mnohí z nás si zaiste spomínajú na nedeľné popoludnia strávené v cukrárni so svojimi najbližšími. Vitrína v cukrárni hrala vždy všetkými farbami a množstvom chutí. Vybrať si ten najlahodnejší zákusok bolo veľa krát skutočne náročné 🙂

Všetci sa ale zhodneme, že tradičný krémeš bol vždy garanciou lahodnej chuti a dokonalosti cukrárskeho umenia. 

História krémešu sa traduje už 60 rokov. O jeho pôvode sa veľa diskutuje, avšak vraví sa, že jeho korene sú v Slovinskom meste Bled. Istý srbský kuchár Ištván Lukačevič sa so svojou rodinou odsťahoval práve do tohto mestečka a tam začal písať slávny príbeh tradičného krémeša.

V čase kedy sa tento lahodný dezert dostával do povedomia ľudí, sa zrodila aj naša Kaviareň, ktorá je už od roku 1954 spätá s každodenným životom Bratislavčanov. Tradičné dezerty a zákusky boli vždy jej neodmysliteľnou súčasťou a lahodný krémeš bol hlavnou postavou príbehu ikonickej cukrárne v Kaviarni Hotela Devín****. Aj vďaka našej šéfcukrárke Katke Leškovej môže príbeh pokračovať ďalej a dodnes si môžete tento jedinečný zákusok vychutnávať v historických priestoroch Café Devín.

V čom je však Krémeš á la Devín iný? Pôvodná receptúra z lístkového cesta, vanilkového pudingu, lahodnej šľahačky a kvalitnej čokolády je základom pre tú správnu chuť. Pri dokonalom zážitku a vychutnaní si prítomného okamihu len dodržanie receptúry nestačí. Náš tím so všetkou pokorou vkladá do svojej práce kus lásky a pohostinnosti a to je tajomstvom Krémešu á la Devín.

Srdečne vás pozývame do Café Devín.

Zastavte so svojimi blízkymi a vychutnajte si lahodnú chuť tohto tradičného zákusku.