Bratislavské galérie

Pablo Picasso povedal: „Umenie zmýva z duší prach každodennosti.“

Návšteva galérie je balzamom nielen pre oko, ale aj pre našu dušu. V umení nájde každý pokoj, priestor na prebudenie fantázie či utriedenie vlastných myšlienok. A najmä je v ňom nekonečná výnimočnosť.

Počas návštevy Bratislavy sa môžete vymaniť z „každodennosti“ aj vďaka návšteve mnohých galérií. Ich rozmanitosť i architektúra ulahodia nejednému oku a zanechajú v každom návštevníkovi neopísateľné dojmy.

Poďte sa s nami pozrieť na výber tých najkrajších galérií v hlavnom meste a inšpirujte sa kam povedú vaše kroky počas najbližšej návštevy Bratislavy.

Slovenská národná galéria

Slovenská národná galéria, skrátene SNG, je vrcholná slovenská štátna umeleckohistorická, zberateľská, vedeckovýskumná a kultúrno-výchovná inštitúcia, sídliaca v Bratislave, hneď v susedstve Hotela Devín****. V roku 2022 bola dokončená jej rozsiahla rekonštrukcia. V nádherných priestoroch nájdete stále i sezónne expozície, ktoré reprezentujú bohaté zbierky umenia od gotiky až po súčasné umenie

Galéria Nedbalka

Nájdete ju len 10 minút peši od Hotela Devín TU. Jej poslaním galérie je poskytnúť všetkým záujemcom o výtvarné umenie možnosť zoznámiť sa s dielami najvýznamnejších umelcov tvoriacich na Slovensku od konca 19. storočia až po súčasnosť. Vo výstavných priestoroch je na štyroch poschodiach vytvorená stála expozícia venovaná zrodu a vývinu výtvarnej moderny Slovenska, ktorá podáva obraz o dejinách maliarstva a sochárstva na Slovensku v 20. storočí.

Danubiana Meulensteen Art Museum

Táto výnimočná galéria je obklopená Dunajom a nachádza sa 20 minút cesty autom od budovy hotela TU. Budova pripomína tvar rímskej galéry uviaznutej na riečnej plytčine. Konajú sa tu výstavy popredných medzinárodných umelcov, ktoré sa striedajú vo veľkej hale na prvom poschodí. Na prízemí je múzeum súčasného umenia a v okolí budovy je park rozliehajúci sa na ploche 8000 štvorcových metrov, v ktorom nájdete celý rad sochárskych diel.

Viktoria´s Gallery

Nachádza sa 18 minút pešou chôdze od Hotela Devín TU. Zakladatelia- Emilien Grivel, francúzsky obchodník s umením a jeho manželka Viktoria, ruská maliarka, sa rozhodli spojiť ich vášeň pre umenie a ukázať verejnosti aktuálnych umelcov a tiež veľkých majstrov ako Pablo Picasso, Andy Warhol, Roy Lichtenstein a mnoho ďalších. Hlavná sála prezentuje predovšetkým súčasných umelcov, malá sála vychádzajúca z hlavnej sály – diela veľkých majstrov a vzadu vo verande, môžete obdivovať novú výstavu každé 2 mesiace.

Galéria Umelka

Galéria UMELKA je jednou z najstarších kultúrnych inštitúcií na Slovensku a nájdete ju len 9 min peši od budovy hotela TU. Postavená bola spolkom Umelecká beseda slovenská v rokoch 1925 – 1926. Významná, konštrukčne novátorská a najstaršia funkcionalistická budova na Slovensku je národnou kultúrnou pamiatkou. Od roku 1990 je známa ako UMELKA, je sídlom Slovenskej výtvarnej únie.

Spoznajte ďalšie krásy Bratislavy a užite si pobyt v Hoteli Devín****.

Tešíme sa na Vašu návštevu!